Ziua Independenței marcată la Paris cu protest și horă

(ACTUALIZARE) Evenimentul a fost mediatizat la:
Știri TV: (min 20:35) TVM – Mesager, (min 7:15) Prime, (min 8:20) JurnalTV, (la 30%) ProTV
TV: Publika, TVM, JurnalTV, ProTV, TVM Internațional
Ziare: Adevărul, Ziarul de Gardă, Jurnal de Chișinău
Oficial: Partidul Liberal
Agenții, portaluri: Unimedia, Romanian Global News, New Region, Tribuna.md, Moldova.org, Politik.md
Bloguri, altele: JeunesMoldaves, Youtube, LaParis.netÎn seara zilei de 26 august 2012 și cetățenii moldoveni din Franța au marcat la Paris Ziua Independenței a Republicii Moldova, cărora le pasă de soarta celor dragi, de plaiul natal și nu doresc să uite obiceiurile și tradițiile strămoșești.

După opinia unuia dintre participanți „marcînd independența nu trebuie să uităm că avem probleme și în primul rînd că am avut și avem hoți la conducere; sîntem ocupați căci trupe străine stau pe pămîntul nostru; nu putem avea încredere în justiția acaparată de clanuri”.

Manifestanții au afișat pancartele „Non à l’agression russe en Moldavie”, „Russian Army Go Home!” și au transmis un mesaj către concetățenii din întreaga lume „noi sîntem europeni, vrem să fim liberi, nu mai vrem să fim subjugați, și spunem NU ocupației rusești a părții de Est a Republicii Moldova (Transnistria)”.

Acțiunea a fost continuată de o parte festivă. Au fost interpretate cîntece de către Eugen Leahu și ansamblul de copii „Ștefănițele”, melodii de valoare națională care pe parcursul istoriei ne-au călăuzit în cunoașterea adevărului.

Valentina Tacu a interpretat mai multe cîntece populare, și persoanele prezente au încins o horă tradițională în fața Turnului Eiffel.

În final participanții la manifestare au fost invitați să sărbătorească Limba Noastră cea Română în data de 2 septembrie la Biserica Sfîntul Ștefan cel Mare din Paris.

Manifestarea a fost organizată de către membrii din Franța ai Partidului Liberal din Republica Moldova (Clubul Liberal Paris, președinte Vasile Calmațui) cu sprijinul Consiliului Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța (coordonator Nicolae Dragomir).

Comentarii închise.