Un gest de iubire pentru copiii orfani din Cernăuți!

parinte_jar
Cu binecuvîntarea părintelui Mitropolit IOSIF, ne propunem să colectăm și să trimitem un mic camion cu ajutoare pentru orfelinatul înființat de către părintele Mihail Jar în Mănăstirea Bănceni din raionul Herța, regiunea Cernăuți, Ucraina. În această mănăstire sînt crescuți peste 400 de copii abandonați, dintre care mulți suferă de boli grave (SIDA, malformații congenitale, etc.)

Scopul proiectului: Un dar din partea noastră, oricît de mic ar fi, îi va ajuta pe acești copii să știe că ortodocșii de aici se gîndesc la ei, le va da curaj în noul an școlar și nădejde în iubirea Lui Dumnezeu, care lucrează în inimile fiecăruia din noi.
Călugarii și maicele care-i cresc pe copii vor simți sprijinul moral din partea fraților lor ortodocși din Paris, în aceste timpuri tulburi pentru pentru minoritatea română din Ucraina.

Conținutul ajutoarelor care ar putea fi trimise, în limita posibilităților:
– rechizite școlare (creioane, carioci, cărți de colorat, etc.)
– dulciuri (bare de cereale, biscuiți, cereale)
– produse de igienă (săpun, periuțe de dinți, pastă de dinți)
– alimente ne-perisabile (conserve, sucuri, etc)
– hăinuțe, jucării în stare bună
– sume bănești

Capacitatea utilă a camionului: 1,5 tone, Volum: 6m3.
Termenul limită:      7 septembrie 2014.

Camionul pleacă din Paris la 8 septembrie, ajutoarele se strîng pînă la 8 septembrie:
– după slujbă la bisericile ortodoxe române Jean de Beauvais, Saint Sulpice, Limours, Montreuil
– la mitingul din 27 august (19:00-20:00 la Trocadero)
– la flashmobul din 31 august (16:00 la Champs de Mars)
– alte locații (vedeți cu persoanele de contact)

Contacte pentru colectare:
Vasile Calmațui vasile.calmatui@gmail.com
Ioana Căpităneanu ioana_capitaneanu@yahoo.fr
Eugen Leahu eleahu@videlio-preview.com
Evenimentul Facebook https://www.facebook.com/events/364016120416417/

Organizatorii proiectului – asociația LaParis, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, societatea Edideco.

 LaParis este o asociație a românilor din Paris care și-a început activitățile în anul 2004 și de atunci a organizat zeci de activități culturale, civice și istorice pentru românii stabiliți în regiunea pariziană. Președinte al asociației este basarabeanul Vasile Calmațui. Număr de identificare RNA W751216542. Adresa 20, rue Richer, 75009 Paris. www.LaParis.net

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale este păstorită de Î.P.S. Mitropolit Iosif. Adresa: 1 Boulevard du Général Leclerc, 91470 Limours. http://www.mitropolia.eu

 Edideco SARL este o întreprindere care activează în Franța în domeniul construcțiilor din 2011. Societatea a fost fondată și este condusă de către basarabeanul Alexandru Levițchi. SIRET 53813199600018. Adresa: 6 bd Solferino, 92500 Rueil Malmaison.

Informații suplimentare – Părintele Mihail Jar este starețul Mănăstirii Bănceni din raionul Herța, regiunea Cernăuți, Ucraina. Părintele a organizat pe lîngă mănăstire un orfelinat pentru 400 de copii abandonați, dintre care mulți sînt foarte bolnavi, cu infirmități, cu SIDA.. Părintele este nu numai un exemplu de dăruire creștinească dar și un exemplu de conștiință românească.
https://www.youtube.com/watch?v=RsQlahqCcIA

Comentarii închise.