Rezoluția mitingului din 27 august din Paris

REZOLUȚIA

Mitingului din 27 august 2011

Scuarul Drepturilor Omului, Paris, Republica Franceză

Noi, participanții la mitingul prilejuit de cea de-a 20-a aniversare a proclamării independenței Republicii Moldova, în urma trecerii în revistă a celor mai importante evenimente din ultimele două decenii, realizăm că idealurile și obiectivele care ne-au mobilizat în 1991 au fost traduse în realitate doar parțial.

Imediat după declararea independenței Republica Moldova s-a confruntat cu mari greutăți :

1.   Rusia a declanșat războiul nedeclarat din Transnistria

2.  în această perioadă deseori a fost supusă mai multor embargouri economice

3.  implicarea grosolană în viată politică a Republicii Moldova lua forma unui război informațional

Din aceste motive s-a agravat situația economică a Republicii Moldova, ce a dus la sărăcirea și emigrarea masivă a populației.

 

În această situație, noi, participanții la manifestația de astăzi, cerem conducerii Republicii Moldova să intensifice, prin toate mijloacele diplomatice care îi stau la dispoziție, eforturile conjugate în vederea retragerii imediate și necondiționate a armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

În contextul ultimelor evoluții din interiorul coaliției de guvernământ de la Chișinău, noi facem apel către liderii din cele trei componente ale Alianței pentru Integrare Europeană, să dea dovadă de responsabilitate față de destinul european al țării noastre, și să nu admită sub nici o formă revenirea la putere a grupării retrograde și revanșarde care și-a găsit refugiul în partidul comuniștilor.

 

Noi, participanții la acest miting declarăm crearea Consiliului Coordonator al diasporei Republicii Moldova din Franța pentru soluționarea problemelor cetățenilor moldoveni din Franța și din Republica Moldova. Îndemnăm asociațiile de cetățeni moldoveni stabiliți în Franța să adere la acest Consiliu.

 

În numele participanților la miting,

Asociația Cultuală „Sfântul Ștefan cel Mare”

Asociația Mihai Eminescu

Clubul Liberal Paris

Grupul de Inițiativă LaParis.net

Comentarii închise.