Expoziție Petru Băț la Grand Palais

Deschiderea expoziției a avut loc. Mai jos aveți poze și un filmuleț de la prezentarea tabloului:
La deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand PalaisLa deschiderea expoziției lui Petru Băț la Grand Palais


La Paris în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie 2012 în incinta Grand Palais va avea loc Salonul „Art En Capital 2012”. Acest Salon de artă este organizat sub patronajul Președintelui Republicii Franceze François Hollande și al ministrului Culturii Aurélie Filippetti. Pentru al treilea an juriul acestui prestigios Salon l-a selecționat pe basarabeanul Petru Băț, în acest an cu opera sa „Pont Neuf”.

Petru Băț este nu numai un pictor cunoscut, dar și un patriot, refugiat politic în Franța din 2002. Petru Băț este autorul celebrei pancarte „Non à l’agression russe en Moldavie” și este membru fondator al Asociației LaParis.

Cu această ocazie Asociația LaParis vă invită să vizitați expoziția și oferă 5 invitații (pentru 2 persoane) primelor persoane care vor lăsa un mesaj în comentarii.

Foto Petru Băț Pictura Petru Băț "Pont Neuf " Petru Băț - Non à l'agression russe en Moldavie

8 comentarii la “Expoziție Petru Băț la Grand Palais

 1. Mes chers compatriotes,

  Je vous prie de regarder ces deux films sur la Moldavie :
  „Le Nouvel esclavage” – Trafic humain et industrie du sexe de Philippe Decourroux
  „Au delas des collines” de Christian Mungiu

  J’aimerais bien qu’on partage vos avis et essayer tous ensemble avec les artistes de changer au moins un peu l’image de notre pays, qu’on puisse être fiers de notre bout de terre d’où on vient. D’ici 20 à 30 ans je ne pense pas que l’avenir sera en rose.
  A la base c’est la démographie :
  1. Qui sont restés dans le pays pour faire des enfants?
  2. Quelle éducation depuis 15 – 20 ans a été donné à une grande partie des enfants où, soit la mère, soit le père, soit les deux sont parties à l’étranger pour pouvoir subvenir financièrement aux besoins de leur famille.
  Avant de parler de la

 2. Buna ziua,
  Si eu sunt interesata de expozitia de la Grand Palais si v-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ma anuntati cum se poate ajunge in posesia biletelor. Va multumesc!

 3. Salut! As vrea sa stiu daca este posibil sa mai primesc o invitatie. Mi-ar placea sa merg la expozitie. O zi frumoasa! în a scris:

  Bravoo pentru artistii din Republica Moldova care reusesc sa demonstreze ca tara noastra are valori, ca frumosul nu moare, si ca dincolo de toate nu trebuie sa uitam de unde pornim!!!

 4. Buna ziua,
  Ma bucur mult ca un basarabean va participa la acest salon la Grand Palais. As fi interesata de o invitatie, iar in caz ca cele distribuite gratuit nu mai sunt disponibile, as vrea sa stiu cum si unde se pot procura.
  Multumesc