Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESĂ

Paris, 13 aprilie 2009

Drept reacţie la evenimentele electorale şi postelectorale din Moldova, noi, cetăţenii Republicii Moldova, am manifestat zilnic începând cu ziua de 6 aprilie 2009 în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Paris (1 rue Sfax, 75016 Paris, orele 19:00 – 21:00).

Acţiunea de protest a fost iniţiată de către cetaţenii Republicii Moldova în mod spontan, ca urmare a existenţei unor suspiciuni de fraudă electorală şi a continuat în următoarele zile, pentru a atrage atenţia oficialităţilor franceze, a mass-mediei internaţionale, a societăţii civile din Franţa asupra gravelor încălcări ale drepturilor omului în Republica Moldova, incalcări care au ajuns la paroxism în ultimele zile.

Cele mai frecvente slogane lansate de cei 100-200 protestatari  au vizat legitimitatea regimului la putere, fraudele electorale şi încălcările flagrante ale drepturilor omului.

Toţi cetăţenii, militanţi, dar şi oameni simpli, apolitici, sunt scandalizaţi de evenimentele din ţara noastră din ultima săptămână.

Pentru prima dată în ultimii ani, societatea moldovenească a reuşit să-şi cristalizeze elanul de speranţă şi dorinţa de schimbare într-o mişcare civică de amploare.

Lansăm un apel către cetăţenii moldoveni din străinătate pentru crearea unui nucleu internaţional de solidaritate civică.

Ataşăm mai jos Apelul nostru adresat oficialităţilor franceze şi europene, semnat de peste 200 persoane.

Ataşăm mai jos Comunicatul nostru adresat presei franceze şi internaţionale.

Membrii grupului de inţiativă

a manifestanţilor moldoveni din Paris

Pentru contact Vasile Calmaţui

Comentarii închise.